TD. DR. JOHNNY BARBUR

Și-a început cariera ca tehnician dentar în cadrul catedrei de Ortodonție și Ortopedie Dentofacială în anul 2000 la Universitatea de Medicină și Farmacie ,, Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, iar din 2004 conduce propriul laborator de tehnică specializat în ortodonție, splinturi și aparate chirurgicale.
În 2006 a absolvit Facultatea de Medicină Dentară și ulterior s-a specializat în Ortodonție și Ortopedie Dentofacială, tratând cazuri complexe, disfuncțiile articulației temporomandibulare și ortodontico-chirurgicale.
Deține propria clinică privată și centru de educare specializate în totalitate în Ortodonție, la Cluj-Napoca, împreună cu soția sa, Dr. Adina Barbur.
Este Asistent Universitar în Departamentul de Chirurgie maxilo-facială la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, România, colaborând în cazuri interdisciplinare atunci când tratamentul ortodontic este necesar.
Este cunoscut ca dezvoltator al unui nou protocol DSD Ortho, împreună cu Dr. Florin Cofar, cu scopul de a simplifica comunicarea dintre echipele orto și estetică, conducând la tratamente interdisciplinare predictibile și ușor de controlat. Protocolul a fost publicat în colaborare cu Academia Americană de Cosmetică Dentară și este, în prezent, utilizat de cele două clinici în toate cazurile interdisciplinare care au nevoie de tratament ortodontic.
Vasta sa experiență se bazează totodată și pe cursurile multidisciplinare la care a participat de-a lungul anilor, dezvoltând noi și importante competențe in domeniul ortodontic: orto-estetică , orto-paro , chirurgia ortognatica, indirect vestibular/lingual set-up and bonding.